Pagina's

woensdag 3 juli 2013

DIY gezichtsmaskers!

Ieder meisje heeft het vast wel een keer gebruikt; een lekker, verfrissend gezichtsmaskertje. Gezellig met je vriendinnen, zus of gewoon in je eentje om te ontspannen. Je kan maskertjes natuurlijk kopen, maar waarom zou je dat doen als je ze ook gewoon zelf kan maken? Hieronder staan vier simpele 'recepten' voor fijne DIY maskertjes. Kijk mee!


Honing/yoghurt masker
Dit masker is voor alle huidtypen geschikt.

Benodigdheden:
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel gewone yoghurt

Doe de honing en yoghurt samen in een bakje en mix dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat alles goed met elkaar is vermengd. Als dit is gebeurd kan je het mengsel op je gezicht smeren. Laat het er een kwartier opzitten en haal het er dan af met lauw water. Je kan variëren met de hoeveelheid & ingrediënten. Als je een hele droge huid hebt kan je er meer honing in doen & als je juist een vette huid hebt, kan je bij het honing/yoghurt mengsel wat limoensap toevoegen, een paar druppels.


Banaan masker
Dit masker werkt het best voor een vette huid.

Benodigdheden:
- 1 rijpe banaan
- 1 theelepel honing
- limoensap
Doe een geprakte banaan en de honing in een bakje. Meng dit goed door elkaar, probeer te zorgen dat er zo min mogelijk grote stukken banaan in het mengsel zitten. Doe er vervolgens een paar druppels limoensap doorheen en meng dit ook weer goed. Breng vervolgens het masker op je gezicht aan. Laat het masker ongeveer 15 minuten zitten en haal het masker er vervolgens af met lauw water.


Wortel masker
Dit masker werkt het best voor een onzuivere huid.

Benodigdheden:
- 2 tot 3 grote wortels
- 3 eetlepels honing

Kook de wortels eerst. Zorg ervoor dat ze zacht zijn. Vervolgens kan je de wortels prakken, doe dit zo fijn mogelijk. Doe de gepureerde wortel in een bakje & doe de eetlepels honing erbij. Meng dit alles goed door elkaar. Als je dit hebt gedaan kan je het masker op je gezicht aanbrengen. Laat het masker zo'n 15 minuten op je gezicht zitten en spoel het er daarna met koud water vanaf. Grote kans dat je onzuiverheden minder worden!

Aardbeien/tarwebloem masker
Dit masker werkt het best voor een droge/gemengde huid.

Benodigdheden:- 4 verse aardbeien
- 1 á 2 eetlepels tarwebloem
- 1 á 2 eetlepels melk
- amandelolie

Prak de aardbeien fijn in een bakje. Doe het tarwebloem bij de gepureerde aarbeien en mix het goed door. Doe er vervolgens de eetlepels melk & de amandelolie erbij (hoeveelheid hangt af van wat jij fijn vindt). Als je dit ook weer goed hebt doorgemixt kan je het mengsel op je gezicht aanbrengen. Laat dit ongeveer een kwartier zitten, totdat het masker goed is opgedroogt. Als dit is gebeurt, kan je het masker van je gezicht afhalen doormiddel van draaiende bewegingen.

Laat weten of ze hebben gewerkt!

Xxx












Geen opmerkingen:

Een reactie posten